Vacaturestream.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
 
Home Werken bij bedrijven Werken in Uitzendbureaus Werving & Selectie Functiegroepen Links Contact FAQ
  Zoek vacatures  

   
 
 

Veel gestelde vragen

Waarom weer een vacaturebank?

Vacaturestream is geen vacaturebank, maar een nieuwerwetse vertical, ook wel aggregator genoemd. Dit betekent dat wij op het Internet alle vacatures afstruinen, bij elkaar brengen en via een thesaurus (semantische verfijningen op basis van algoritmen) aanbieden. Dit doen wij anders dan een Trovit, Indeed, een Careerjet, Njobs, AskJim, Vacaturerunner, Banen.nl of een Jobrapido. Vacaturestream.nl gaat rechtstreeks naar de bron en ontdubbelt vacatures. Dagelijks bezoekt onze bot de sites van werkgevers, werving & selectie- en uitzendbureaus. Komt er in dit bij elkaar gebrachte aanbod eenzelfde vacature voor (op basis van tekstcongruentie), dan zal deze worden verwijderd. Liever een minder aanbod aan vacatures, want zuiverder en dus minder ergernis bij de baanveranderaar of werkzoekende.


Maar er zijn al zo veel vacaturebanken en spiders/verticals?

Daarom is het tijd voor een transparante onafhankelijke site! Hoe vaak komt het niet voor dat je via een vacaturebank dezelfde vacature tegenkomt van dezelfde bedrijven. Hoeveel doublures tref je niet aan op de Nationalevacaturebank, op Stepstone, Jobbird, Intermediair, Monsterboard, of Careerbuilder. Laat staan de plempers Banenmatch en Jobselectie. Op deze sites staan veelal dezelfde vacatures van adverteerders. Er is sprake van weinig inhoudelijke afwisseling, en allen proberen te overleven door de adverteerder te laten betalen om geschikte kandidaten te binden of te bemiddelen. Van de genoemde vacaturebanken overlapt bijna 95% elkaars vacature aanbod. Waar leidt het doorpromoten van vacatures toe?


Het eind van vacaturesites aanstonds?

Het businessmodel van vacaturebanken is gebaseerd op het eenvoudige idee te willen verdienen aan bedrijven via baanveranderaars die hun cv's plaatsen en / of solliciteren op vacatures. Een achterhaald principe, daar je sinds een aantal jaren met diverse toepassingen dit proces zelf kunt invullen via Linkedin of bijvoorbeeld Twitter. Als we afgaan op wat de diverse bloggers melden op HRLog, RecruitmentMatters, Rectec, dan is het vaak droevig gesteld met de wijze waarop de baanveranderaar en werkzoekende wordt benaderd op en door vacaturebanken. Een centrale vraag hierbij is of jij je nog kunt onderscheiden in het sollicitatieproces op een vacaturebank? In hoeverre groei je mee, representeert het cv op een vacaturebank jouw mogelijkheden en niet op de laatste plaats...kun je een transparante keuze maken uit een totaalaanbod aan beschikbare banen?


Denken jullie echt van toegevoegde waarde te zijn?

Toen Google startte besloot ze in haar mission statement op te nemen : "Do no harm". Dit uitgangspunt nemen wij ter harte en vullen het graag aan met onze variant "Don't be a farm": wees zuiver en transparant in je vacature aanbod. Wij haken dan ook bewust in op de onderliggende tendensen binnen de hedendaagse arbeidsmarktcommunicatie om een alternatief te bieden voor de eerder genoemde corrumperende manifestaties van vraag en aanbod websites. In de komende tijd zullen industrieën kantelen, zal persoonlijk meesterschap van baanveranderaars op alle niveau's eisen stellen aan een directer en zuivere manier van contact met werkgevers waarin optimalisering in de afstemming van elkaars behoeften wordt nagestreeft, al dan niet vertaald in vast, of projectmatig werk dat rechtdoet aan relevante competenties, kennis en kunde.


Zwaar ingezet hoor: democratisering van de arbeidsmarkt!

Hetgeen wij hierboven stelden is het gevolg van het functioneren van menig vacaturebank en zal uiteindelijk leiden tot een vorm van harmonisering van het type en beschikbaarheid van het werk alsmede de communicatie omtrent de vraag naar medewerkers en het aanbod van medewerkers. Daarin zijn dubbele, troebele vensters van vacaturebanken en verticals oude stijl overbodig geworden. Vanaf 2005 zagen wij al de eerste voortekenen: professionalisering van werkgever websites, van werving en selectiebureaus, zeker vanuit communicatief perspectief, inzet sociale sociale media, betere vindbaarheid in Google en significante toename in nichesites waarin vacatures worden ingebed in hoogwaardig need to know informatie. In dit alles is de exponentiële groei in het gebruik van mobiele applicaties niet meer te stuiten. De democratisering vindt tevens haar weerslag in de teloorgang van TotalJobs en Jobtrack in Nederland, de retreat van Careerbuilder uit Nederland, en het afnemende rendement voor de kandidaat alsmede werkgever bij de Top 3 vacaturebanken Monsterboard, Nationalevacaturebank, Intermediair. Je hoeft van enkele van deze beursgenoteerde ondernemingen de aandeelkoersen maar te volgen om vast te stellen dat een kanteling in de webwerving industrie aanstaande is of al gaande is. De inspanningen van nieuwkomer, of beter de telaatkomer, Jobbird vinden dan ook plaats in een achterhoedegevecht. De hedendaagse baanveranderaar is meer nog dan voorheen manager van zijn eigen carriere and doesn't need birds, monsters, builders or nationals.


Mooie woorden, maar leeft Vacaturestream van de wind?

Bedrijven en bemiddelaars worden kosteloos opgenomen in het aanbod. Indien zij bepaalde vacatures extra onder de aandacht willen brengen, kan dat door deze vacatures tegen betaling hoger in het aanbod te laten eindigen. Thans wordt er gebouwd aan een module die hierin voorziet. Tevens stellen wij in de marges van het vacatureaanbod op de website ruimte ter beschikking voor adverteerders, mits relevant. A priori wordt niet verdiend aan uitingen ( cv's, sollicitaties) van baanveranderaars. Dit laten wij over aan de uitstervende industrie van vacaturebanken. Heb je er weleens bij stilgestaan dat een vacaturesite veel geld vraagt voor advertenties en toegang tot haar cv-database, terwijl jouw sollicitaties mogelijk weinig tot geen respons opleverden en jouw geplaatste CV niet relevant bleek? Solliciteren betekent dat je gemedieerd wordt via het platform met als gevolg dat je binnen het venster van de vacaturesite ( of bijvoorbeeld een LinkedIn) concurreert met gelijkdwingende sollicitaties van anderen. Hoe gemakkelijk wordt jouw sollicitatie afgeschoten, terwijl een vacaturesite jouw afgeschoten sollicitatie heeft verkocht als een contactmoment of product (CV) en hoe divers en relevant is het aantal banen dat je zoekt op die vacaturesites en verticals?

Blader in vacatures   Privacy   Disclaimer   Algemene voorwaarden   Over ons   Beroepen   Vacatures   
© 2011 - 2018 VacatureStream.nl - All Rights Reserved